Onze fietsactiviteiten

Ritten

Ben je nog op zoek naar een trainingsrit maar weet je niet direct waar naar toe?
Check dan even onze overzichtslijst met ritten.

Zondagrit

24 oktober 2021

Beste vrienden van de fiets,

We blijven de groepen indelen zoals vorige zondag.  De langste afstand wordt gereden door oranje plus en door blauw plus, vanzelfsprekend aan verschillend tempo.  Als blijkt dat er genoeg belangstelling is voor de rit die door oranje plus gereden wordt, kan er daar opgesplitst worden.   Blauw plus rijdt dezelfde rit aan lagere snelheid.

We benadrukken nogmaals dat alle winterritten aan een beperkte snelheid worden gereden – het gaat immers om onderhoud van onze conditie.  Aanscherpen kan volgens eigen planning en doelen of binnen het aanbod van onze MTB/gravel-ritten.  Ook daarvan vindt u vanaf nu de informatie in deze berichten.

BELANGRIJK !!!  Kies de fietsgroep waar je vlot bij kan aansluiten: zeker in de winter is het aangewezen dat je niet in te hoge hartslagzones hoeft te rijden. Je moet dus gemakkelijk een kopbeurt kunnen doen en een praatje slaan. Kies de groep vooral in functie van de snelheid en niet in functie van de afstand. Je kan immers zelf nog een extra toertje doen om je rit wat langer te maken.

Wie in de zomer steeds met oranje meerijdt, moet zelf bekijken met welke groep hij wil volgen, steeds met het bovenstaande in gedachten !

Oranjeplus zal een gemiddelde van ongeveer 31 km/u rijden (afhankelijk van de wind).  Blauwplus zal ongeveer 28 km/u gemiddeld rijden.

Programma voor zondag 24 oktober.

Groep

Rit

Afstand

Vertrek

Oranje +

B102  Wolvertem

Blauw+

B102  Wolvertem

Blauw

B041 Herenthout

Basic

B0129 Plankendaal

9.30 u

Weektrainingen

Weektrainigen

Op dinsdag en donderdagavond organiseren we trainingsritten van om en bij de 2 uur. We starten de 1e dinsdag na het overschakelen van winter naar zomeruur en eindigen half september.

Dinsdag

Op dinsdag geldt het principe van "losrijden" d.w.z. rustig fietsen met gemiddeld +/- 28 km/h.

Afstand dinsdag: +/- 55 km.

Op donderdag is er keuze uit 2 groepen.

Afstand donderdag: +/- 65 km.

Vertrekuur

Vanaf ... vertrek om 18u30

Vanaf 27 april 2021 vertrek om 18u45

Vanaf 4 mei 2021 vertrek om 19u

Weekritten overdag

Voor fietsers, al dan niet gepensioneerd, die graag overdag in groep een tochtje doen.
De ritten worden twee dagen op voorhand aangekondigd.  Er wordt rekening gehouden met weer en wind.  De ritten zijn gevarieerd van afstand, maar er is één constante: er wordt gereden aan Blauw/Blauw Plus tempo.  Een andere voorwaarde is de afspraak dat elke deelnemer meteen duidelijk maakt als het tempo voor hem of haar te hoog ligt.  We rijden zodat iedereen "gezond vermoeid" maar volledig ontstresst thuiskomt.

Indien je graag op de hoogte blijft van deze activiteiten en toegang wenst tot de Whatsappgroep, graag een seintje via info@bacwaldefietsclub.be

Mountainbike

Op 17 oktober 2021 starten we het MTB/Gravel-seizoen met een openingsrit. De ideale kans voor iedereen om kennis te maken met of aan te sluiten bij de groep van MTB-ers. Vertrek en aankomst is op Bacwalde. We hebben gekozen voor de M10 rit Oelegem Lille van Bacwalde .

Deze rit (ook wel de rit van Benny genoemd) is 119km lang maar kan ingekort worden tot respectievelijk 38km en 70km. De aangepaste versies worden nog doorgestuurd. De juiste vertrekuren worden nog doorgegeven en de rit is geschikt voor zowel MTB als Gravelbike.
Wie graag wil meerijden kan hiervoor onderstaande Doodle invullen en zal indien nodig toegevoegd worden aan de Whatsapp MTB-groep.

Vertrek: Bacwalde voetbal

MTB-routes

Hierbij vind je ook een "groeiende" lijst van mooie MTB-routes.

Wil je mee mountainbiken

Indien je graag op de hoogte blijft van MTB-activiteiten en toegang wenst tot de Mtb-Whatsapp, geef hiervoor een seintje via info@bacwaldefietsclub.be